Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων Κλάσης 2019 (γεν.1998) για κατάθεση Δελτίου Απογραφής

Ανακοινώσεις Γενικού Ενδιαφέροντος Ενημέρωση Πολιτών

Σύμφωνα με έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας γνωστοποιείται ότι οι Στρατεύσιμοι Κλάσης 2019 (γεν. 1998) που διαμένουν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα), είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν και να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας (Δ/νση Κ. Δαβάκη 8, Κοζάνη, 09:00-13:00) από 04 Ιανουαρίου 2016 έως και 31 Μαρτίου 2016.

Επίσης, οι στρατεύσιμοι μπορούν να απευθύνονται και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των Δήμων για την συμπλήρωση του Δελτίου Απογραφής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες των ΚΕΠ.

Δεδομένου ότι η διαδικασία απογραφής και η επιτυχής έκβασή της στηρίζεται κατά κύριο λόγο στη σωστή και ευρεία ενημέρωση των στρατευσίμων, παρακαλούμε για την ακριβή και έγκαιρη ειδοποίηση των ενδιαφερομένων σχετικά με τα παρακάτω :

α. Με το συμπληρωμένο Δελτίο απογραφής υποβάλλεται και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή σελίδων του διαβατηρίου τους ή εφόσον στερούνται τέτοιων εγγράφων πιστοποιητικό Δήμου-Κοινότητας, περί εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων που φέρει την φωτογραφία τους.
β. Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας συνυποβάλλουν και Ιατρική Γνωμάτευση ή Βεβαίωση, στην οποία θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.
γ. Όσοι παραβαίνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις τους, υπέχουν τις παρακάτω πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις :
(1) Ενός (1) μηνός, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
(2) Δύο (2) μηνών, σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.
(3) Τριών (3) μηνών σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.
δ. Όσοι διαμένουν στο εξωτερικό, παρακαλούμε για την ενημέρωση τους για την παραπάνω υποχρέωσή τους, μέσω του πλησιέστερου συγγενούς τους στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ το Πρόγραμμα Απογραφής Στρατευσίμων

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις : Στρατολογικό Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 24613 5071