Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Δελτία Τύπου

Την επαγρύπνηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων που μπορεί να σημειωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, κατά τη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π..Π.) της Π.Ε. Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρεία του, την Τρίτη  03 Νοεμβρίου 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανάπτυξη των βασικών σημείων του σχεδίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Συζητήθηκαν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, η κατάσταση του οδικού δικτύου (αποχιονισμός, παγετός, κατολισθήσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, καθαρισμός ρεμάτων, φρεατίων αγωγών όμβριων υδάτων κ.λπ.) καθώς και η επάρκεια  των υλικών αγαθών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων).  Παράλληλα,  τονίστηκε η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων αλλά  και η συνδρομή των ίδιων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ο κ. Αδαμόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα που επέδειξαν ότι διαθέτουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τονίζοντας πως η Π.Ε Καστοριάς θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο έργο της, όταν αυτό απαιτηθεί.

 Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι,  εκπρόσωποι και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού του νομού,  ο Διοικητής του  15ου ΣΠ/XVΜΠ, ο Διευθυντής της Αστυνομίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής, ο Αερολιμενάρχης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό δράσεων της πολιτικής προστασίας.