Εκδηλώσεις στην περιοχή μας 08 έως 12 Νοεμβρίου.

Ανακοινώσεις

• Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Ζουζουλιωτών πραγματοποιεί το μνημόσυνο του πρώτου πεσόντος Έλληνα αξιωματικού στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, στο έπος του 40 την Κυριακή 08 Νοεμβρίου, ώρα 9:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζούζουλης.

• Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Παιδείας-Προγραμματικής Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης-Εξυγίανσης Λίμνης διοργανώνει καλλιτεχνική – Εορταστική εκδήλωση για την 11η Νοεμβρίου την Κυριακή 08 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην ΕΔΗΚΑ με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

• Τον Άγιο Νεκτάριο Επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό εορτάζει και πανηγυρίζει η Αγία μας Εκκλησία στις 09 Νοεμβρίου.

Στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας πανηγυρίζει ο περίλαμπρος Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, στον οποίον θα πραγματοποιηθούν λατρευτικές εκδηλώσεις κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015
Ώρα 07:00: Θεία Λειτουργία εορτής Αρχαγγέλων.

18:00: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

20:30: Ιερά Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.
Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2015

Ώρα 07.00: Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ.

Ώρα 10.30: Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου στους πέριξ του Ιερού Ναού δρόμους.
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

07:00: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, εορτής Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

18:00: Παράκληση Αγίου Αρσενίου.

 

11η Νοεμβρίου: Επέτειος Απελευθέρωσης του ν. Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων
Στην πόλη της Καστοριάς θα γίνουν:

09 Νοεμβρίου, στις 20:00 θα γίνει Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία και Εγκώμια του Αγίου Μηνά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς

11 Νοεμβρίου θα τελεστεί στις 07:00, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πολιούχου Αγίου Μηνά Προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα και συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου και του Ποιμενάρχή μας κ. κ. Σεραφείμ

10:35 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των Τιμίων Του Λειψάνων

12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνων

12:30 Παρέλαση

17:30 Πανηγυρικός μεθέορτος Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό

18:00 Μεταφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά εν πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά και Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές. Λαμπαδηδρομία στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της 9ης Ταξιαρχίας

Στο Άργος Ορεστικό :

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Ορεστικού, η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος <<Καιρός>> πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα : <<όταν υπόταξαν τις μέρες μας…>> την Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου Άργους Ορεστικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 Νοεμβρίου ώρα 07:00 θα τελεστεί  Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Πολιούχου, Αγίας Παρασκευής

11.00 Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων
19.30 Εκδήλωση εορτασμού της απελευθέρωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού

19.30 Εκδήλωση εορτασμού της απελευθέρωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού

12 Νοεμβρίου στις 07:00, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Πολιούχου, Αγίας Παρασκευής για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Μάρκου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη Μηλίτσα Εορτασμός του Αγίου Μηνά

Στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στην Μηλίτσας θα πραγματοποιηθεί λατρευτική εκδήλωση, με αφορμή την εορτή του Αγ. Μηνά την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Ώρα 09:00: Θεία Λειτουργία. Μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας.